Când fiecare preparat vorbește despre cât e de gustos, oaspeții noștri vor fi fericiți la masă.
Gustu-i totul, dar ce ne-am face fără culoare în farfurie?
Eşti aici
Stare de spirit
-
Culoare în mâncare
-
Bucătărie cu tâlc
Când ingredientele principale sunt sufletul, migala și priceperea, gusturile bune și alese înfloresc.
-
Stare de spirit
Iarna-i pe uliță. La noi în casă miroase-a scorțișoară și e cald.
-
E toamnă-iarnă
La fereastră, în odaia de la drum, o gutuie-ngălbenită
S-o păstrăm pentru Ajun. -
Răpciune
Toamna-i cu zorii în gene.
Răpciune aduce culesul poamelor și burdușirea cămărilor. Ne bucurăm de roade și soare blajin. -
Gustar
Cu grâne, semințe și plante de leac.
Căldură, savoare și fructe zemoase.
Dulceața e-n floare.
Miroase-a vacanță mai tare. -
Detalii ieșene (2)
Iași, un oraș construit din bucățele de melancolii plimbate pe străzi sau ulicioare, din popasuri la umbră și profunde inclinații literare.
-
Povestea lavandei
Pentru ca șederea la noi să vă fie plăcută, am prins în buchețel mic lavandă și ne-am primenit odăile.
-
Prier priește, dar și prăpădește
Încep a plesni mugurii și, dacă vremea-i nemiloasă, înghețul prăpădește tot. Aprilie e deschizător de vreme caldă și bună, e miez de primăvară, de muguri și de floare. E timpul pentru rugă și lumină.
-
Postire și tihnă sufletească
Sfântul și Marele Post, Păresimile, postul patruzecimii, al Paștilor, este rânduit spre tihna și curățirea sufletului.